Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obilna kiša izazvala poplave i odrone, rušila stabla, izbila šahte

15.10.2015.

09:11

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Velike količine kiše izazvale su probleme na cestama te u opskrbi električnom energijom, a na Kupi i Dobri uspostavljene su redovite mjere obrane od poplava. Danas će još padati obilna kiša, pogotovo u prvome dijelu dana, no poslijepodne se očekuje prestanak oborina i postupno smanjenje naoblake.

Zbog velike količine oborina, u Rijeci je izbačeno iz ležišta više poklopaca odvodnih šahti. Došlo je do odrona na cestama Drenova - Saršoni, Križišće - Hreljin, Bakar - Bakarac, Delnice - Gerovo, Studena - Klana, Mošćenička Draga – Brseč te na otoku Cresu kod trajektne luke Merag.

Na Preluku je, između hotela "Navis" i stanice za tehnički pregled, stablo palo na kolnik te dio voznog traka nije bio u funkciji, no problem je otklonjen.Na Cresu je ispao dalekovod, pa su bez električne energije ostali Brodogradilište i ACI marina Cres te naselja Grabar i Brajdi. U prekidu je katamaranska linija iz Malog Lošinja za Rijeku.

Zbog izlijevanja vode ograničen je cestovni promet na dijelu između Moravica i Vrbovskog, a redovite mjere obrane od poplava uspostavljene su na rijeci Kupi (Fratrovci – Brod na Kupi te Brod na Kupi – Razloge) i Dobri (područje Moravica), javlja Županijski centar 112.

U posljednja 24 sata, na području Hrvatske najviše je oborina izmjereno na postaji Gospić - 129 litara kiše po četvornome metru, doznajemo od meteorologinje Danijele Vlašić iz Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka. Slijedi Karlobag sa 115 litara te Delnice sa 100 litara kiše. U Rijeci je palo 67 litara kiše po četvornome metru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.