Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obilne oborine: u Crnom Lugu palo 89 litara kiše; u Rijeci tek litra manje

01.02.2017.

09:01

Autor: Nenad Lučić, Iva Črnjar Ivančan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon zatopljenja, jutrošnje se temperature zraka u Gorskom kotaru kreću između 4 i 6 stupnjeva Celzijevih iznad ništice i vrijeme je kišovito, no nakon dugotrajne studeni cestari i jutros upozoravaju na mogućnost stvaranja mjestimične poledice pri dodiru kiše s pothlađenim kolnikom.

Tijekom protekla dvadeset i četiri sata na pojedinim su dijelovima goranskog područja zabilježene znatne količine oborina. U Delnicama je palo 52, a u Crnom Lugu čak 89 litara kiše po metru četvornom.

U Rijeci također velika količina oborina - čak 88 litara, slijedi Kukuljanovo sa 77 te Bakar sa 62 litre po četvornom metru.

Istovremeno se smanjuju i visine snijega koje su se jutros na mjernim stanicama Gorskog kotara kretale između 10 i 12 centimetara. 

Iz Hrvatskog autokluba javljaju da magla smanjuje vidljivost u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Istri. Magle ima i na autocestama: A6 Rijeka - Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, A7 Rupa - Diračje između tunela Jušići i čvora Jurdani te na riječkoj obilaznici između čvorova Škurinje i Diračje.

Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka  -Zagreb između Kikovice i Delnica. U prekidu je trajektna linija Valbiska-Lopar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.