Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obiteljsko nasilje doživljeno dječjim očima: izložba Doma sv. Ane na Korzu

11.09.2019.

14:13

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

Na riječkom Korzu danas je otvorena izložba naziva "Ja bih voljela sanjati da se mama i tata pomire i da svi živimo zajedno". Riječi su to djevojčice korisnice Caritasova Doma sv. Ane za žene i djecu žrtve obiteljskoga nasilja.

Svi radovi postavljeni su na gradskim postamentima, autori su djeca, a njihove oči na život i svijet gledaju drugačije od naših - posebno kad je u pitanju nasilje u obitelji.

"Naša su djela samo kap vode u oceanu, ali svako naše dobro djelo pomaže da ocean ne presuši", rekla je na otvorenju izložbe ravnateljica Doma sestra Suzana Samardžić. Svako je nasilje za osudu, a ono nad djecom i ženama posebna je priča, i zato na te pojave ne smijemo ostati gluhi. 

Izložba je postavljena uoči Nacinalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava 22. rujna, a posvećen je spomenu na tri žene ubijene toga datuma 1999. godine na Prekršajnom sudu u Zagrebu. O izložbi je na Korzu s ravnateljicom Doma sv. Ane razgovarao Josip Krmpotić:

Sestra Samardžić: "Ova izložba opominje!", pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.