Hrvatski radio

Radio Rijeka

Objavljen natječaj za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata

01.10.2021.

13:01

Autor: HRT - Radio Rijeka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prijave na natječaj primaju se do 29. listopada ove godine, a stipendije se dodjeljuju učenicima srednjih škola te studentima koji studiraju na fakultetima u sklopu Sveučilišta u Rijeci ili izvan njega.

"Općina Viškovo svake je godine do sada u proračunu osigurala potreban iznos za sve redovne studente i učenike srednjih škola koji ispune kriterij izvrsnosti odnosno prosjek od 4,50 te nekoliko formalnih uvjeta. Po tome i nadalje ostajemo jedna od rijetkih hrvatskih općina koja ne ograničava broj stipendija nego na nju imaju pravo svi izvrsni učenici i studenti. Sretna sam i ponosna što broj izvrsnih učenika i studenata svake godine raste pa smo tako ove godine u proračunu za poticanje izvrsnosti osigurali gotovo pola milijuna kuna", istaknula je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

Treću godinu u nizu Općina Viškovo osigurala je u proračunu i sredstva za financiranje radnih bilježnica za učenike s područja Viškova koji pohađaju osnovnu školu. Za nabavu radnih bilježnica Općina Viškovo osigurala je 550 tisuća kuna u proračunu. Općina će financirati nabavu radnih bilježnica za učenike osnovnih škola u visini vrijednosti stvarnih izdataka nabave radnih bilježnica i to uplatom iznosa na transakcijski račun roditelja odnosno skrbnika.

"Kroz financiranje nabave radnih bilježnica još jednom konkretno dokazujemo da su nam djeca visoko na listi prioriteta. Općina Viškovo je s osiguravanjem besplatnih udžbenika počela još 2014. godine, puno prije nego je to na sebe preuzela država. Osim udžbenika i radnih bilježnica, Općina Viškovo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi u cijelosti financira i produženi te cjelodnevni boravak u osnovnim školama, prijevoz učenika, marendu, te kupnju drugih obrazovnih materijala", dodala je načelnica.

Natječaj s pripadajućim obrascima dostupan je na mrežnim stranicama Općine Viškovo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.