Hrvatski radio

Radio Rijeka

Objavljen raspored mobilnih reciklažnih dvorišta u Rijeci

04.01.2022.

11:57

Autor: HRT - Radio Rijeka

Reciklažno dvorište; ilustracija

Reciklažno dvorište; ilustracija

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

KD Čistoća objavilo je novi raspored termina i lokaliteta Mobilnih reciklažnih dvorišta u Rijeci za razdoblje od 3. siječnja 2022. do 31. prosinca 2022.

Mobilna reciklažna dvorišta su pokretne jedinice koje služe odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina iskoristivih i problematičnih vrsta otpada iz kućanstva.


Radno vrijeme Mobilnog reciklažnih dvorišta s djelatnikom je: ponedjeljak i utorak, 09.00-17.00, srijeda, četvrtak i petak 08.00-16.00, dok  je  subotom, nedjeljom i praznikom zatvoreno. Samostalno Mobilno reciklažno dvorište na lokalitetu je na raspolaganju građanima 24h tijekom svakoga dana.


Kao i reciklažna dvorišta ili spremnici za odvojeno prikupljanje otpada, i mobilna reciklažna dvorišta imaju značajnu ulogu u ukupnom sustavu održivog gospodarenja otpadom. Na području grada Rijeke određeno je ukupno 24 lokacije na kojima će se tijekom godine nalaziti mobilna reciklažna dvorišta. Rasporedom je predviđeno da se na svakom lokalitetu dvorište nalazi 14 dana, nakon čega se premješta na sljedeći lokalitet.


Raspored reciklažnih dvorišta na području Rijeke za tekuću godinu možete pronaći na sljedećem linku.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.