Hrvatski radio

Radio Rijeka

Objavljena kuharica s tradicijskim krčkim jelima: 50 delicija Zlatnog otoka

21.09.2020.

12:35

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Majda Šale s krčkom kuharicom (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Majda Šale s krčkom kuharicom (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Turistička zajednica otoka Krka izdala je vrijednu knjigu - kuharicu naziva "Krk - 50 delicija zlatnog otoka". To je bio i povod za razgovor s direktoricom Turističke zajednice i jednom od urednica ove knjige Majdom Šale.

Knjiga je izišla iz tiska krajem 2019. godine, a promocija i predstavljanje kuharice bilo je predviđeno za travanj 2020., no zbog pandemije kovida 19, cijeli je program odgođen, pa se sad promocija odvija putem medija.

Otok Krk, ili Zlatni otok, kako ga još od vremena antike nazivaju zbog ugodne klime s velikim brojem sunčanih dana, postao je omiljena turistička destinacija. Prirodne ljepote, povijesne znamenitosti, ali i bogata gastronomska ponuda, važni su čimbenici turističke ponude.

Uz internacionalna jela koja se nalaze redovno na jelovnicima krčkih ugostitelja, važnu i posebnu ulogu imaju domaća tradicionalna jela pripremljena od sezonskih visokokvalitetnih namirnica uzgojenih na otoku Krku.

Autor fotografija i oblikovanja ove prekrasne kuharice je Valter Stojšić, urednice su Majda Šale i Viviana Brkarić, a recepte su stručno obradili Dražen Lesica i Milan Nenadić.

O knjizi je s Majdom Šale razgovarala Gloria Fabijanić Jelović:

Majda Šale o krčkoj kuharici, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.