Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oblaci nad riječkom placom: ponuda dobra, a promet u laganome padu!

23.11.2017.

09:55

Autor: Matea Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako promet trenutno nije gust, kako smo saznali od prodavača, ponuda na našoj placi i dalje je vrlo bogata. Ističu se maruni, smokve, mandarine, kupusu, ali i kaki i nar. Pojeftinio je karfiol i radić, dok su pomidori i tikvice sve skuplji i skuplji.

U zadnje vrijeme vrlo je popularan kaki - japanska jabuka korisna za probleme s probavom. Košta 12 kuna na našoj placi. Kupuje se i nar, a domaći možete naći za 16 kuna po kili. Od voća pojeftinio je i limun, pa je tako s 20 pao na 16 kuna, a stiže iz Metkovića. Naranče i klementine su po 10 kuna, a mandarine na akciji: 2 kile za 15 kuna. 

Domaće smokve koštaju 40 kuna, šljive po 35, a lovranski maruni po 35 i 40 kuna.

Od povrća izdvajamo salate: kristalka i zimska salata po 14, puterica 16 te radić koji je od jučer pojeftinio i sada košta 16 kuna po kili.

Poriluk i brokula koštaju 14 kuna, dok balancana i to ona uvozna, košta 20 kuna za kilu. Poskupjeli su pomidori koji koštaju 12 kuna te tikvice po 16 kuna.

Mladi kupus možete kupiti za 8 kuna, kiseli je 12 kuna, a repa 14 kuna za kilu. Karfiol je pojeftinio i košta 10 kuna, a to nam je dobro znati zbog današnjega recepta našega kuhara Kristiana Kozmića

Osim karfiola, radio je i roladu od kokosa koju je uživo servirao Ivi Pavletić Crnić i Matei Krmpotić. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.