Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obljetnica osnutka 138. brigade Hrvatske vojske - "Goranski risovi"

18.10.2018.

12:08

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Krajem mjeseca u Delnicama će nizom prigodnih događaja biti obilježena 27. obljetnica osnutka 138. brigade Hrvatske vojske "Goranski risovi", najavljeno je danas u klubu pripadnika ove postrojbe. O ratnom putu 138. brigade dosad su tiskane dvije knjige i snimljena dva dokumentarna filma,

Tijekom programa obljetničkih svečanosti, najavljenog za nedjelju, 28. listopada, bit će služena sveta misa te, uoči prigodnog druženja, biti položeni vijenci te zapaljene svijeće ispred spomen obilježja na središnjem delničkom trgu.

O ratnom putu 138. brigade dosad su tiskane dvije knjige i snimljena dva dokumentarna filma, a ovih dana će o tome biti održana i prva u nizu predavanja za učenike osnovnih škola, naglasio je ratni zapovjednik ove postrojbe, umirovljeni brigadir Miljenko Balen. "Govoreći o važnosti prisjećanja na datum osnutka 13. brigade on je pridodao: "Datum 28. listopada 1991, dan je koji se u Gorskom kotaru ne smije zaboraviti, no vrijednosti Domovinskog rata se sve manje spominju i sve su manje prisutne u našim sredinama. Zato se moramo prisjećati ratnih dana i govoriti o njima mlađim generacijama te isticati doprinos Gorana u Domovinskom ratu", rekao je Balen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.