Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obljetnica pogibije Nikole Stojanca

15.09.2017.

17:51

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnji je dan 1991. godine na radnome zadatku uspostave veze iz Gospića za Zagreb poginuo kolega Nikola Stojanac. Kao tehnička potpora riječkoj ekipi ratnih izvjestitelja kolega Stojanac smrtno je stradao od izravnoga raketiranja aviona JNA nedaleko odašiljača u blizini brda Oštra.

Na mjestu pogibije naš riječki kolega Ranko Stojanac, novinar i sin pokojnoga Nikole Stojanca, predsjednik Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a Marinko Ćavar, Nikolin ratni kolega i urednik u HRT-ovu centru Rijeka Stanko Čulina te zamjenik gospićkoga gradonačelnika Ivica Tomljenović položili su cvijeće i zapalili svijeće.

U razgovoru s gradskim čelnicima, gdje je prisustvovala i druga zamjenica gospićkoga gradonačelnika Kristina Prša, usuglasila se potreba za pronalaženjem lokacije na gradskome zemljištu gdje bi se uredilo spomen-obilježje.

Nikola Stojanac jedan je od ukupno sedam stradalih zaposlenika Hrvatske radiotelevizije u vrijeme Domovinskoga rata.

Poslušajte izjave u kojima govore ratni izvjestitelj i svjedok Nikoline pogibije, kolega iz riječkog HRT centra Stanko Čulina i predsjednik Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a Marinko Čavar, a donosimo i prilog iz današnjeg "TV kalendara":

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.