Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obnova nerazvrstanih cesta, javnih te sportskih površina i objekata

27.06.2020.

13:15

Autor: Nenad Luč

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Gotovo 4,7 milijuna kuna iznosi vrijednost projekata, koji će na području Primorsko-goranske županije biti financirani kroz programe Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova Europske unije. Ugovore korisnicima je na svečanosti u Ravnoj Gori jučer predvečer uručio resorni ministar Marko Pavić.

Na popisu korisnika netom ugovorenih potpora se, uz Županiju, nalazi 14 gradova i općina,  a novac će, temeljem 18 uručenih ugovora većinom biti uložen u obnovu nerazvrstanih cesta, javnih te sportskih površina i objekata, ali i u gospodarsko turističke sadržaje. Gorski kotar se uskoro može nadati i novim poticajima, najavio je ministar Marko Pavić.

Nakon svečanosti razloga za zadovoljstvo nemaju samo brdsko-planinske te lokalne samouprave primorskog zaleđa. Naime, osim dva lokalna projekta, na otocima će biti financiran i rad koordinatora Regionalne  razvojne agencije PGŽ.

Donešena je uredba, te njome udvostručena subvencionirana količina vode otočanima sa 45 na 85 metara kubičnih godišnje. Nima pristižu visoki računi, a želja je osigurati jednake uvjete života i rada u cijeloj Hrvatskoj. 

Govoreći o važnosti poticanja ravnomjernog razvoja ministar Pavić je podsjetio je Zagreb dosegnuo 108, a neki dijelovi Hrvatske tek između 30 do 40 posto prosjeka razvijenosti Europske unije.

Ministar Pavić, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.