Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obnova riječkog željezničkog kolodvora: dio radova bit će gotov do ožujka, sve tek u ljeto iduće godine

13.01.2022.

13:51

Autor: Josip Krmpotić

Obnova riječkog željezničkog kolodvora

Obnova riječkog željezničkog kolodvora

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Radovi na sanaciji pročelja zgrade riječkog željezničkoga kolodvora, koji su počeli u u ožujku 2020. godine, trebali bi biti gotovi do kraja ožujka. Dio radova koje izvode restauratori zaustavila je korona pa će tu doći do malog kašnjenja, a sve skupa trebalo bi biti gotovo do ljeta 2023. godine.

Bez obzira na sve nedaće traje obnova zgrade koja na istoj poziciji počiva od davne 1891. godine, na radost njenog projektanta Mađara Ferenca Pfaffa


Projekt, čija procijenjena vrijednost iznosi 25 milijuna kuna, obuhvatio je cjelovitu sanaciju pročelja zgrade, sanaciju unutrašnjeg prostora za prijam i otpremu putnika, službenih prostora prometnog osoblja te sanitarnog čvora za putnike i izgradnju klimatizacijskog sustava.


Radovi sanacije pročelja vrijedni su 20 milijuna kuna, a radovi na sanaciji prostora za putnike zaustavljeni su dok se ne izradi projekt unutrašnjega uređenja prema zahtjevima konzervatora, kaže voditelj projekta obnove HŽ Infrastruktura Tomo Dubovečak. Više poslušajte u razgovoru:

Obnova riječkog kolodvora

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.