Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obnovljen Dom zdravlja u Delnicama; slijede Krk i Crikvenica

14.02.2017.

13:58

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ustroj mobilnog tima palijativne skrbi, opremanje sanitetske službe vozilima za zimske uvjete te dolasci specijalista iz riječkih bolnica u Gorski kotar, samo je dio primjera koji govore da Primorsko-goranska županija i ulaganjima u zdravstvo Goranima nastoji olakšati otežane životne uvjete.

Vrijednom investicijom nedavno su dodatno poboljšani i uvjeti rada Ispostave županijskog Doma zdravlja u Delnicama, koju je danas posjetio župan Zlatko Komadina sa suradnicima. S ukupno 1,8 milijuna kuna Primorsko-goranska županija je uredila dio okoliša i unutrašnjosti zdravstvene ustanove u Delnicama te modernizirala važan segment opreme, kaže ravnatelj Županijskog Doma zdravlja Boris Ritoša.

"Najvažnija je pritom rekonstrukcija te nabava novih uređaja u radiološkoj ordinaciji. Nabavljen je novi, digitalni uređaj, vrijedan 1,2 milijuna kuna. Osim rekonstrukcije radiološke ordinacije, asfaltirano je ukupno 3 tisuće i 300 metara kvadratnih pristupne ceste i parkirališta, te je cijeli prostor oko Doma zdravlja u Delnicama doveden u funkcionalno stanje", pojašnjava Ritoša. Osim toga, za interventna su vozila izgrađene zaštitne nadstrešnice. 

Zadatak Županije je decentralizirati zdravstveni sustav i u primarnoj zaštiti, kaže župan Zlatko Komadina. "Moramo omogućiti pacijentima da za svaku uslugu ne moraju putovati u Rijeku, da obiteljski liječnici imaju centre poput ovog u Delnicama te da sve specijaliste koje možemo dovedemo u mjesta gdje ljudi žive. Mislim da je kvaliteta zdravstvene zaštite na razini koju zaslužuju stanovnici Gorskog kotara i cijele Primorsko-goranske županije", dodaje Komadina.

Nakon Delnica, zaključuje župan Komadina, razloga za svečanost zbog novih ulaganja uskoro će biti i u Ispostavama županijskog Doma zdravlja na Krku i u Crikvenici.

Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.