Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obnovljena Klinika za urologiju: prva transplantacija bubrega u novoj sali

15.12.2020.

15:46

Autor: HRT - Radio Rijeka

Prva transplantacija bubrega u jednoj od tri nove operacijske dvorane obnovljene Klinike za urologiju (Foto: KBC Rijeka)

Prva transplantacija bubrega u jednoj od tri nove operacijske dvorane obnovljene Klinike za urologiju (Foto: KBC Rijeka)

Foto: - / -

Prvim zahvatom transplantacije bubrega u novoj operacijskoj dvorani, izvedenoj u subotu u večernjim satima, simbolično je obilježen završetak građevinske i tehnološke adaptacije svih odjela Klinike za urologiju riječkog KBC-a.

Nakon skoro dvije godine temeljitih radova obnovljen je cijeli drugi kat glavne zgrade lokaliteta Sušak, a uređene su i opremljene ambulante, operacijske sale, dnevna bolnica, sobe za pacijente i svi drugi prostori klinike. Riječki urolozi su posebno zadovoljni trima potpuno novim i suvremeno opremljenim operacijskim dvoranama.

Ukupna vrijednost radova na odjelima Klinike za urologiju, koji su obuhvatili i prostore Zavoda za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega, iznose 6,9 milijuna kuna.

Rukovodstvo Klinike će nove uvjete iskoristiti za povećanje obima posla i dodatno skraćivanje listi čekanja, a optimizacija radnih procesa doprinijet će kvaliteti pruženih medicinskih usluga, javili su iz Kliničkoga bolničkog centra Rijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.