Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Oboji svijet": izloženi učenički radovi o toleranciji, miru i ljubavi

04.12.2017.

14:07

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Narodnoj čitaonici riječke Gradske knjižnice na Korzu, otvorena je izložba učeničkih likovnih i literarnih radova na temu tolerancije „Oboji svijet". Izloženo je 56 radova učenika osnovnih i srednjih škola iz Primorsko-goranske i Istarske županije.

Radovi su pristigli na natječaj Foruma za slobodu odgoja, a mogu se razgledati do 15. prosinca. Natječaj je u Rijeci proveo Regionalni info - centar za mlade UMKI, u suradnji s organizacijama civilnoga društva - s Udrugom Most iz Splita, Volonterskim centrom iz Osijeka i Centrom za mlade iz Čakovca. Natječaj je u Hrvatskoj trajao od 4. rujna do 27. listopada, a pristiglo je 669 likovnih i literarnih radova.

Izložbu je otvorila asistentica na projektima UMKI-a Tamara Tokić, naglasivši što je bio cilj projekta „Oboji svijet": "cilj je bio potaknuti učenike da razmisle o toleranciji, da ponude neke svoje odgovore na teme poštivanja različitosti, nenasilnog riješavanja sukoba, mira, prijateljstva i ljubavi. Na natječaj je, iz cijele Hrvatske, pristiglo 669 učeničkih radova od čega je 35 nagrađeno. Zadovoljni smo rezultatom jer nas klinci svake godine oduševe svojim idejama i vizijama tolerancije i jednakosti. Stoga pozivam sve da dođu na izložbu i sami se uvjere da učenici ispravno razmišljaju".

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.