Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obrtnici za beskućnike: Oaza za ponovno zapošljavanje

25.02.2016.

15:07

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kuhajući maškaranu jotu ove godine su riječki obrtnici prikupili sedam i pol tisuća kuna, a ček te vrijednosti uručili su Udruzi za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza. Udruga je sredstva namijenila za tečajeve - kakve?

Radi se o sredstvima prikupljenima na humanitarnoj karnevalskoj manifestaciji "Maškarana jota", organiziranoj deseti put u subotu pred veliku završnicu Riječkog karnevala. Svake godine obrtnici sredstva što su ih zaradili prodajući jotu i palentu kumpiricu te skupljajući dobrovoljne priloge u škrabici "Daj ča daš" doniraju potrebitima.

Ovogodišnji prihod Udruga Oaza utrošit će na plaćanje tečajeva osposobljavanja svojim korisnicima, da bi im olakšali povratak na tržište rada. Od travnja 2013. godine kada je počela raditi, Udruga Oaza brinula je za šezdesetak korisnika. Ljudi koji su prošli kroz Udrugu različitih su starosnih dobi i profila, a svima je zajedničko da su u jednom trenutku, iz različitih razloga ostali na cesti. O radu Udruge govori predsjednik Dean Travica:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.