Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obrtničku i gospodarsku komoru spojiti u jednu instituciju

25.11.2013.

17:01

Autor: Olga Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Treba ukinuti obavezno članstvo u gospodarskoj i obrtničkoj komori, objediniti ih u jedinstvenu instituciju te uključiti u sustav gospodarske diplomacije, stav je Liste za Rijeku.

Zašto sadašnji sustav ne valja obrazložio je na konferenciji za novinare član predsjedništva stranke Predrag Blečić. U vrhu Hrvatske gospodarske komore, osim uhićenoga Nadana Vidoševića, gotovo svi su osumnjičeni za malverzacije, korupciju i izvlačenje novca iz tvrtki kojima su bili na čelu.

Lista za Rijeku stoga predlaže da se obrtnička i gospodarska komora spoje u zajedničku instituciju u kojoj bi članstvo bio slobodan izbor uz dobrovoljno udruživanje fizičkih i pravnih osoba i fakultativni način plaćanja članarine. Podržavamo inicijativu ministra Gordana Marasa, a svoje prijedloge s obrazloženjem dostavit ćemo i ministrima Ivanu Vrdoljaku i Slavku Liniću, rekao je Blečić te dodao kako su isto predlagali i vladi Jadranke Kosor, ali nitko nije reagirao.

Smatraju kako je koruptivni model vidljiv i na lokalnoj razini. Iako je sve upućivalo na sumnjivu transakciju, ni jedna institucija nije reagirala na kupovinu zgrade Županijske komore Rijeka na Bulevardu, za koju nisu poznati uvjeti pod kojima je kupljena. Javlja Olga Mandić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.