Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obuljen Koržinek u kompleksu "Benčić": Zadovoljna sam programom EPK 2020

28.05.2019.

16:01

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima, sastala se s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, pročelnikom za kulturu Grada Rijeke Ivanom Šararom i predstavnicima projekta Rijeka EPK 2020.

Domaćini su ministricu informirali o tijeku slaganja programa za EPK, koji će biti objavljen u rujnu ove godine. Ministrica Obuljen Kržinek izrazila je zadovoljstvo viđenim prijedlogom programa, rekla da sve ide predviđenim tijekom i da će program biti dobar. 

Nakon razgovora, ministrica je u pratnji domaćina obišla kompleks "Benčić" u kojem se u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture grade Dječja kuća, te uređuje nova zgrada Muzeja grada Rijeke i Gradske knjižnice, kao i okoliš.

Budući da su radovi na Palači Šećerane, nekadašnje upravne zgrade industrijskog kompleksa u koju će preseliti Muzej grada Rijeke, uznapredovali, a građevinari već rade unutarnje fasade, pri razgledu su se ministrica i suradnici najviše zadržali upravo u njoj.

Projekt budućeg Muzeja grada Rijeke, koji će biti smješten na prva dva kata, predstavio je Ervin Dubrović, ravnatelj Muzeja grada Rijeke. Najavljen je i skori početak radova na preuređenju zgrade u kojoj će biti smještena buduća Gradska knjižnica.

Nakon razgovora, ministrica je u pratnji domaćina obišla kompleks "Benčić". Poslušajte izjavu:

Ministrica Obuljen Koržinek o projektu EPK, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.