Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obveza testiranja na koronavirus za ulazak u Italiju na snazi

13.08.2020.

13:49

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Odluka Italije o obvezi testiranja na koronavirus svih koji u nju ulaze iz Hrvatske već je na snazi, pa oni koji tamo putuju moraju imati negativan test na koronavirus ili se moraju podvrgnuti testu po ulasku, potvrdila je hrvatska Vlada u četvrtak.

Prema odluci koja je stupila na snagu, sve osobe koje ulaze u Italiju iz Hrvatske moraju prilikom ulaska podastrijeti negativan test koji nije stariji od 72 sata ili se u roku od 48 sati, od ulaska u Italiju, podvrgnuti testiranju, stoji u twitter objavi koronavirus.hr, službene stranice Vlade za sve informacije vezane za koronavirus. 

Dodaju da se odluka ne odnosi isključivo na hrvatske državljane, već na sve osobe koje su boravile u Hrvatskoj, uključujući i talijanske državljane. Navode i da test trenutno nije potreban kod osoba koje su u tranzitu kroz Italiju.
Tranzit, trenutno, nije ograničen i ne treba negativan test.

Postoji mogućnost da se tranzit uskrati u slučaju da je osoba (državljanin neke od država članica EU) u periodu od 14 dana prije tranzita, boravila ili tranzitirala kroz neku od država koje se nalaze na "crvenoj listi", objavili su. Talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza u srijedu kasno navečer objavio je da je potpisao uredbu kojom se zahtijeva test na koronavirus za sve koji stižu iz četiri države, Grčke, Malte, Španjoslke i Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.