Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:50 / 27.01.2016.

Autor: Borna Šmer

Očekujemo dobru predsezonu: umjesto Turske i Grčke, turisti biraju Hrvatsku

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema informacijama koje je u emisiji "Valovi na valovima" iznio Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaj pri HGK-a, čini se da će ovogodišnja predsezona, odnosno lipanj, što se tiče posjećenosti biti iznimno uspješan.

Razlog tomu je što se veliki dio gostiju, inače naviklih na jeftine destinacije poput Turske ili Grčke, odlučio praznike provesti u Hrvatskoj za koju se smatra da opasnosti, poput onih koje su moguće u gore navedenim zemljama, ne postoje. Hrvatske turističke djelatnike i privatne iznajmljivače ta činjenica raduje, zaključuje Pinezić, jer se mogu nadati još jednoj uspješnoj sezoni.

Obiteljski turizam čini većinu smještajnih kapaciteta na Kvarneru i Hrvatskoj uopće. TZ Kvarner nizom inicijativa pokušava olakšati poslovanje mikro-poduzetnicima u koje spadaju i obiteljski iznajmljivači. Jedna od inicijativa koja to dokazuje odnosi se na mogućnost korištenja povoljnih kreditnih sredstava. Županija će subvencionirati kamate koje će na taj način za krajnje korisnike iznositi 2 posto, a za Gorski kotar i male otoke 1 posto. Riječ je o mikro-kreditima u iznosu od 20 do 100 tisuća kuna čiji je namjena unapređenje poslovanja.

U emisiji je bilo riječi i o neslavnim energetskim certifikatima te projektu Kvarner Family. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.