Hrvatski radio

Radio Rijeka

19:19 / 01.03.2015.

Autor: HRT

Od 2. ožujka kreće novi Dnevnik HTV-a

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Središnji Dnevnik HTV-a, izmijenjene voditeljske i sadržajne koncepcije, kreće od ponedjeljka 2. ožujka u novom terminu u 19 sati, a trajat će sat vremena. Novi termin najpoznatije informativne emisije prate koncepcijske i voditeljske promjene te će Dnevnik umjesto jednog voditelja ubuduće uređivati i voditi muško-ženski voditeljski par.

Kroz najvažnije događaje dana svake večeri od 19 sati vodit će vas Sanja Mikleušević Pavić i Đurica Drobac te Stipe Alfier i Tina Šimurina. Uz njih, u uredničkom timu su Stela Kolar Borovčak, Ankica Posavljak, Eugen Husak i Siniša Kovačić. Novost je i da će sadržajne i vizualne promjene zahvatiti i Dnevnik u podne te Dnevnik 3 koji se ponovno vraća na ekrane HTV-a, a emitirat će se u 22 sata.

Do sada su tri različita tima kreirala tri različita Dnevnika s različitim voditeljima, a sada će s jednim kompaktnim timom koji će se izmjenjivati tijekom jednog dana biti postignuta sadržajna nit koja se provlači tri puta na dan. Ne treba očekivati drastične promjene, volim to nazivati "faceliftingom" postojećeg vizuala Dnevnika - grafičkog paketa i studija. Igramo na kartu boljeg sadržaja, kompaktnijeg, bolje posloženog i strukturiranog, a dulja minutaža nam, osim za obradu dnevno-političkih događaja, ostavlja prostora za više priča koje se tiču građana, za više vanjske politike i gospodarstva, kao i sadržaja iz kulture, znanosti, školstva... Naše glavno radno geslo je: čovjek u središtu, sadržaj na prvom mjestu, objasnila je rukovoditeljica Informativnog medijskog servisa Lamija Alečković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.