Hrvatski radio

Radio Rijeka

Od danas radovi u Krešimirovoj: gužve i radovi potrajat će godinu dana

24.06.2019.

10:26

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U centru Rijeke počeli su radovi na rekonstrukciji 930 metara južnog dijela Krešimirove ulice. Od željezničkog do autobusnog kolodvora promet se odvija dvosmjerno, na dva sjeverna prometna traka. Gradi se novi kolektor otpadnih voda, vodovod i ostala infrastruktura, a rok dovršenja je 12 mjeseci.

Trasa radova obuhvaća dva južna prometna traka i proteže se od raskrižja s Ulicom Blaža Polića do raskrižja s Ulicom Milutina Barača. Na tome dijelu promet će se odvijati dvosmjerno, na dva sjeverna prometna traka. 

Radi održavanja minimalne protočnosti prometa, novom regulacijom zabranjuje se skretanje ulijevo iz Krešimirove prema Zavodu za javno zdravstvo, kao i u Manzonijevu ulicu. Također je zabranjeno skretanje ulijevo iz Ulice Nikole Tesle u Krešimirovu, u smjeru prema Žabici, osim za vozila javnoga gradskog prijevoza i interventna vozila.

U Krešimirovoj ulici ukida se većina autobusnih postaja, osim onih kod restorana Index (u oba smjera), koje se neznatno pomiču prema Trgu Žabica. Autobusna postaja na raskrižju Krešimirove, Baračeve i Zvonimirove ulice (u smjeru prema središtu grada) premješta se u Zvonimirovu, neposredno prije raskrižja. Autobusne postaje u Manzonijevoj i Ulici Nikole Tesle ostaju u funkciji.

Gradske autobusne linije uglavnom ostaju neizmijenjene i vozit će prema redu vožnje, osim linije 3 koja mijenja smjer vožnje u povratku prema centru grada: umjesto Zvonimirovom i Krešimirovom, kretat će se relacijom Zvonimirova - Rikarda Benčića - Franje Čandeka – Vukovarska - Viktora Cara Emina - Fiorella La Guardije – Pomerio - Žrtava fašizma - Delta.

Očekuje se da će suženje Krešimirove ulice s četiri na dva prometna traka izazvati stalne prometne gužve i zastoje u prometu, osobito izražene u vršnim satima prilikom dolaska na posao i odlaska s posla. Svima se savjetuje da što više koriste javni gradski prijevoz ili obilazne pravce, koji će biti označeni prometnom signalizacijom. Za promet između istočnog i zapadnog dijela grada savjetuje se korištenje riječke zaobilaznice, koja je velike propusne moći.

O radovima u Krešimirovoj govore rukovoditelj prometa Rijeka prometa Danijel Frka i glasnogovornica Vodovoda i kanalizacije Jelena Zorić:

Frka: Dva su prometna traka na raspolaganju za promet, pripremila Neva Funčić

Zorić: Zajednički projekt VIK-a, HC-a i Grada Rijeke, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.