Hrvatski radio

Radio Rijeka

Od danas u prodaji Turistička kartica Rijeke i Opatije

20.12.2016.

12:47

Autor: Eduard Kišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od danas je u prodaji Turistička kartica Rijeke i Opatije koja posjetiteljima ova dva grada omogućava besplatnu vožnju autobusima Autotroleja i turističkim autobusom, besplatnu posjetu muzejima Rijeke i Opatije, te popuste u restoranima, kafićima, suvenirnicama i trgovinama.

Tri vrste kartica koje vrijede 24, 48 i 72 sata mogu se kupiti po cijeni od 50, 80 i 100 kuna u riječkom i opatijskom Turističko-informativnom centru, te u mreži prodajnih mjesta za prodaju novina i drugih potrepština. Potpuni popis mjesta može se pronaći na službenoj stranici Rijeka & Opatija Tourist Carda, na adresi www.touristcard.hr.

Kartica posjetiteljima omogućuje niz pogodnosti u oba grada, a cilj koji stoji iza njenog izdavanja je povećanje izvanpansionske potrošnje, posjećenosti kulturno-povijesnih ustanova i atrakcija te dodatno promoviranje i bolje povezivanje destinacija Rijeke i Opatije.

Zajedno s karticom, korisnici dobivaju i besplatnu mapu Rijeke i Opatije s označenim mjestima na kojima se ona može koristiti. Rijeka & Opatija Tourist Card aktivira se kod prvog korištenja i, ovisno o odabiru, vrijedi 24, 48 ili 72 sata u riječkim i opatijskim muzejima te ostalim partnerima gdje se s karticom ostvaruje slobodan ulaz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.