Hrvatski radio

Radio Rijeka

Od gubitka do profita: dobit crikveničkog "Jadrana" porasla za 74 posto

05.11.2019.

10:59

Autor: Hina

Obnova hotela Miramare u Crikvenici, izgrađenog 1900., trebala bi biti gotova 2020. godine (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Obnova hotela Miramare u Crikvenici, izgrađenog 1900., trebala bi biti gotova 2020. godine (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Crikvenički "Jadran", turistička tvrtka koja posluje na vinodolsko-crikveničkoj i makarskoj rivijeri, ostvarila je u prvih devet mjeseci prihode od 101,3 milijuna kuna, što je 22 posto više nego lani, dok je neto dobit iznosila 22 milijuna kuna ili 74 posto više, izvijestili su iz "Jadrana".

Dobit grupe iznosi nešto više od 26 milijuna kuna. Lanjski gubitak od 13,9 milijuna kuna bit će pokriven dijelom od zadržane dobiti iz prethodnih godina od 3,7 milijuna, a ostatak iz budućih dobitaka.

Posebno je bilo uspješno treće tromjesečje, u kojem su prihodi bili 26 posto veći nego u istom razdoblju prošle godine, a rast prihoda se objašnjava investicijskim ciklusom koji je omogućio povećanje cijena.

U obnovu i uređenje objekata do sada je, naime, uloženo oko 106, 5 milijuna kuna, a prema riječima predsjednika Uprave "Jadrana" Gorana Fabrisa dolaskom jeseni radovi su nastavljeni.

"Jadran" su lani preuzeli obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi te za razvoj kompanije osigurali oko 450 milijuna kuna.

Grupa "Jadran" koju, uz matično društvo, čine i Club Adriatic iz Baškog Polja te od ljetos i "Stolist", upravlja s deset hotela raznih kategorija i tri kampa na području Crikvenice i Makarske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.