Hrvatski radio

Radio Rijeka

Od ideje do projekta, pa do poslovnog uspjeha

20.05.2013.

17:07

Autor: Hina / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Startup Camp u riječkome Znanstveno-tehnologijskom kampu u Sveučilišnom kampusu na petodnevnoj je radionici okupio tridesetak mladih sudionika s poduzetničkim idejama te američke i hrvatske predavače.

Svoja iskustva o provedbi ideja u projekt i uspješnom pokretanju posla na temelju poduzetničke ideje, sudionicima će od 20. do 24. svibnja prenijeti iskusni američki i hrvatski predavači iz poslovnog svijeta, posebno s područja startup projekata.

Na otvorenju radionice riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je važnost projekata razvijenih ovim putem jer nude mogućnost otvaranja novih radnih mjesta. Rijeka se u svom razvoju oslanja na mlade i ambiciozne ljude s vlastitim inicijativama, rekao je Obersnel.

Hoyt Yee iz američkog veleposlanstva u Zagrebu istaknuo je da se na ovaj način želi pomoći mladima i omogućiti im da prijeđu na novu razinu u svojoj poduzetničkoj karijeri.

Organizaciju Startup Campa financijski podupire Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu, a u organizaciji sudjeluju StepRi (Znanstveno-tehnološki park), hrvatska udruga izvoznika softwarea CISEx, mreža Poslovnih anđela CRANE i tvrtke IT4U i ZIP. Riječki Startup Camp drugi je po redu, a prvi je puta održan u kolovozu prošle godine na Visu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.