Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Od mora do gora": poljski učenici posjetili delničke osnovnoškolce

17.10.2017.

16:07

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Petodnevnim i danas okončanim posjetom učenika iz poljskog grada Gdanjska Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Delnicama, učinjen je prvi korak prema realizaciji dugoročnog projekta suradnje dvije obrazovne ustanove pod nazivom "Od mora do gora".

Početni je projektni cilj, temeljen na jačanju međusobnih veza i boljem upoznavanju, postignut, a kroz kreativne je radionice osmišljen je i logo zajedničkih susreta, ističe nastavnica delničke škole Tamara Vojnović.

Učenici iz Delnica će tijekom proljeća iduće godine krenuti put Poljske, a taj će susret biti sadržajno još bogatiji, najavljuje idejna začetnica projekta "Od mora do gora" Barbara Ban: "U Poljskoj ćemo se više okrenuti nekim drugim stvarima. Jedan od zadataka će biti vezan uz snimanje filma o svom gradu i školi. Na tom će susretu biti moguće obostrano uspoređivati obrazovna iskustva u Poljskoj i Hrvatskoj, a mislimo organizirati i neke dodatne radionice vezane uz komunikaciju na engleskom jeziku jer smo uočili da u tom dijelu ima najviše problema".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.