Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:45 / 31.05.2022.

Autor: Nenad Lučić

Goranski Divlji zapad: od subote ponovno otvoren kaubojski gradić Roswell!

Roswell selo

Roswell selo

Foto: PIXSELL / PIXSELL

Tijekom snimanja westerna Winnetou, filmske priče o poznatom indijanskom poglavici, 2015. godine je u Gorskom kotaru izgrađen kaubojski gradić Roswell, koji je nedugo nakon odlaska filmaša postao jedan od prepoznatljivih sadržaja ponude Općine Fužine. 

Ova će izletnička atrakcija i tijekom nadolazeće sezone biti dostupna gostima, a promjenom osobe koja će njime upravljati, Gorani očekuju da će zanimljiva ponuda u gradiću biti još bolja.


Naime, od ove subote kaubojski je gradić, nakon dulje stanke, iznova dostupan posjetiteljima, a svojim izgledom te izgrađenim objektima, poput šerifovog ureda i saloona, izletnike vraća u razdoblje naseljavanja Divljeg Zapada.


U takvom se okruženju u danima vikenda između 11 i 18 sati mogu okušati u raznim kaubojskim igrama, a domaćini za nadolazeće ljeto najavljuju i niz dodatnih manifestacija: poput natjecanja u kuhanju kaubojskog kotlića i promatranja suza Svetog Lovre.


Ulaznica za odrasle je 30, a djecu 20 kuna, dok za onu obiteljsku (roditelji + troje djece) treba izdvojiti 80 kuna.


Najlakši pristup gradiću je sa stare ceste Rijeka – Zagreb, cestovni odvojak se nalazi otprilike 2-3 km od naselja Lokve u smjeru Rijeke.      

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.