Hrvatski radio

Radio Rijeka

Od ponedjeljka u Rijeci nova regulacija prometa do 2020. godine!

02.08.2018.

10:09

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Od ponedjeljka 6. kolovoza u Rijeci počinje privremena regulacija prometa u centru grada, na Rivi i u Ulici Ivana Zajca, koja će trajati sve do 2020. godine. Riječ je o početku radova na projektu "Razvoj multimodalne platforme u luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata".

Zahvat obuhvaća rekonstrukciju željezničkog kolodvora Rijeka - Brajdica, izgradnju novog izvlačnjaka u tunelu Sušak i izgradnju intermodalnog terminala na kontejnerskom terminalu Brajdica. Zbog toga će do sredine 2020. godine sav teretni željeznički promet ići kroz centar grada - ulicama Riva i Ivana Zajca.

Za potrebe projekta, koji se u 85-postotnom dijelu sufinancira europskim novcem, dodijeljeno je 35,5 milijuna eura. Partneri u projektu su Lučka uprava Rijeka i HŽ Infrastruktura d.o.o. kao korisnik, a izvođač radova je zajednica ponuditelja Kolektor Koling d.o.o. i Euro-asfalt d.o.o. 

Radovi će utjecati i na Šetalište XIII. divizije, gdje se ovaj tjedan postavlja nova prometna signalizacija. Pruga u Ulici Ivana Zajca bit će zaštićena ogradom, a autobusna stanica kod kazališta premještena je u Ribarsku ulicu. 

Građane i sve sudionike u prometu Lučka uprava Rijeka i HŽ Infrastruktura mole za razumijevanje i pojačan oprez te skreću pažnju građanima da pozorno prate i poštuju prometnu signalizaciju.

Više informacija o regulaciji prometa, o projektu i njegovoj važnosti za lokalnu zajednicu i nacionalno gospodarstvo u cijelosti, te o tijeku radova u projektu bit će dostupne na službenoj stranici projekta i mrežnim stranicama Lučke uprave Rijeka i HŽ Infrastrukture d.o.o.

 

   

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.