Hrvatski radio

Radio Rijeka

08:59 / 29.07.2017.

Autor: Boris Kanazir

Od ranoga jutra gužve na cestama prema moru i unutrašnjosti

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Baš kako se i očekivalo - posljednji srpanjski vikend donosi veliku smjenu turista, a time i probleme u prometu. Od zore se stvaraju gužve i zastoji na važnijim cestama prema moru, na pojedinim graničnim prijelazima i u većini trajektnih luka.

Od jutra promet je vrlo gust u oba smjera, prema moru i unutrašnjosti, na autocesti A1 - do povremenih kolona i zastoja dolazi između čvorova Lučko i Bosiljevo 2. Pred naplatom Lučko stvorila se kolona dugačka nekoliko kilometara, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Na autocesti A7 Rupa - Diračje, pred naplatom Rupa, kolona je duga oko 500 metara u oba smjera. Promet je pojačan na Krčkome mostu, kako prema otoku, tako i u smjeru kopna. Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u Istri kilometarska kolona dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

Gužve i zastoji mogući su tijekom dana i na brojnim drugim cestama u smjeru mora, ali i unutrašnjosti. Promet je pojačan i u trajektnim pristaništima i lukama. Dodatne kolone i problemi stvaraju se na dijelovima cesta zbog prometnih nesreća ili vozila zaustavljenih zbog kvara.

Iz HAK-a vozače pozivaju na poseban oprez te podsjećaju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama. Stanje u prometu u svakome trenutku možete pratiti na internetskim stranicama Hrvatskoga autokluba - u pisanome izvješću ili pogledom na kamere.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.