Hrvatski radio

Radio Rijeka

Od rujna nova regulacija prometa kod garaže Zagrad B

22.07.2015.

11:37

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvorenjem garaže Zagrad B u Rijeci, u Ulici Ivana Pavla II., uslijedit će i preregulacija prometa u toj zoni.

Na riječkim je cestama gotovo 16 posto manje prometnih nezgoda u prvih šest mjeseci nego što ih je bilo protekle godine u istom razdoblju, izvijestio je danas na gradonačelnikovom kolegiju zamjenik načelnice Policijske uprave primorsko-goranske Jasmin Brkljača. Obersnel je rekao da je uzrok dobrih rezultata preventiva, a da će stanje u prometu sada biti još bolje otkad su uvedeni radari za kontrolu brzine. Podsjetimo, 5 radara postavljeno je diljem grada, a oni će se premještati na deset lokacija. Početkom ovog tjedna počela je kontrola, ali i kažnjavanje prebrze vožnje gradom, stoga oprez!

Odlučeno je to na današnjem kolegiju gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela. Novi garažno-stambeno-poslovni kompleks Zagrad B bit će otvoren idućega tjedna, a nova regulacija prometa bit će u rujnu.

Rukovoditelj sektora promet u Rijeka prometu Danijel Frka objasnio je kako će Barčićeva ulica po novome biti u punoj dužini dvosmjerna: "Time dobivamo dvosmjernu komunikaciju od Jadranskog trga sve do Ulice Ivana Pavla II., gdje su tri garažno-parkirna kapaciteta: parkiralište Beretić, Zagrad A i Zagrad B. Ulica Ivana Dežmana više nema prednost, ceste s pravom prvenstva su Barčićeva i Ulica Ivana Pavla II."

Novom regulacijom prometa doći će i do smanjenja broja parkirnih mjesta u ulicama. U zoni oko Zagrada B doći će do tzv. smirenog prometa, što znači da će stanari u Barčićevoj, Strohalovoj i Ciottinoj ulici te u ulici Dolac i Frana Kurelca, moći ubuduće parkirati u Zagradu B, također po povlaštenim cijenama, rekao je Obersnel. "Stanovnicima koji tamo žive i koji tamo parkiraju u biti se ništa ne mijenja, dapače, mislim da će kroz ovu priču imati i više parkirnih mjesta", zaključuje gradonačelnik. 

Pogledajte dokument o novoj regulaciji prometa i poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.