Hrvatski radio

Radio Rijeka

Od sutra strože mjere, ali ipak ništa od zatvaranja kina i kazališta

28.03.2021.

14:02

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Ranije ovoga tjedan najavljeno je zatvaranje sportskih objekata, kina, kazališta i objekata kulture općenito, kao i stroža kontrola okupljanja. Međutim, Nacionalni stožer civilne zaštite odbio je prijedlog o zatvaranju kulturnih ustanova te će one ipak nastaviti s radom.

Od sutra ipak kreće novi ciklus postrožavanja mjera zbog povećanog broja slučajeva zaraze koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji pa se zatvaraju sportske ustanove. Najavljena je povećana kontrola nepridržavanja mjera uz više djelatnika inspektorata na terenu, čija je uloga primano savjetodavna, a onda slijedi kažnjavanje.

Iz Stožera civilne zaštite PGŽ-a poručuju kako je razlog tome sprječavanje i kontrola širenja zaraze. "Odgovornost za ostavljanje kulture otvorenom je na Nacionalnom stožeru", potvrdio je načelnik županijskog Stožera CZ Mladen Šćulac.  Iz Stožera pozivaju građane na odgovorno ponašanje. Poslušajte izjavu Mladena Šćulca:

 

Od sutra strože mjere, ali ipak ništa od zatvaranja kina i kazališta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.