Hrvatski radio

Radio Rijeka

Od utorka covid potvrde obavezne u svim državnim i javnim institucijama

12.11.2021.

13:44

Autor: Olivera Vinković

Foto: Željko Hladika / Pixsell

Foto: Željko Hladika / Pixsell

Foto: - / -

Šef Nacionalnog Stožera danas je na konferenciji pojasnio sve o uvođenju covid potvrda. Odluka stupa na snagu u utorak, kako bi se svi na koje se ona odnosi mogli testirati u ponedjeljak. Kojim danima će se testirati odluka je svakog poslodavca, dodao je.

Testirat će se moći na 6407 cijepnih mjesta, a popis mjesta bit će objavljen na web stranicama Ravnateljstva civilne zaštite. Odluka se odnosi na državne dužnosnike, službene i namještenike u državnoj upravi, javnoj upravi i lokalnoj samoupravi, te u trgovačkim društvima u kojima je osnivač država ili lokalna samouprava.

Božinović je pojasnio da se odluka ne odnosi na studente ukoliko fakultet ne odluči drugačije, učenike, na osobe mlađe od 16 godina, na osobe koje dovode dijete ili učenika u školu ili vrtić, osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe, na osobe koje u područje HZZO-a dolaze podići svoju covid potvrdu, na korisnike poštanskih usluga koji moraju preuzeti pošiljke čije bi nepreuzimanje imalo pravne posljedice te na osobe koje imaju kontraindikaciju na cjepivo.

Poslušajte izjavu koju je na današnjoj presici s okupljenima podijelio ministar Božinović:

Nova odluka o covid potvrdama, pripremio Milorad Šikanjić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.