Hrvatski radio

Radio Rijeka

Od veljače nosimo "Ultijack" - multifunkcionalnu jaknu riječke dizajnerice

16.12.2015.

12:48

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U izradi je treći prototip koji bi trebao biti konačni model jakne, rekla je u razgovoru za Radio Rijeku mlada riječka dizajnerica Valinea Vinger, osnivačica startupa "Ultijack" i studentica 4. godine Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Nakon pobjede na zagrebačkom Modnom ormaru, ovih je dana dobila potporu Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE, s kojom je potpisala 20 tisuća eura vrijedan ugovor o investiciji. Projekt je krenuo u riječkom StartUp inkubatoru, a sad je u fazi pripreme za crowdfunding kampanju na Kickstarteru. Jakna će u prodaji biti početkom veljače, najavljuje Valinea. Za početak u crnoj i crvenoj boji, a još dva modela ovisit će o izborima ciljeva na Kickstarteru. "Ultijack" je višenamjenska jakna koja u sebi sadržava punjač za baterije, pripremu za slušalice, NFC tagove za prijenos podataka, puno džepova i sve je modularno.

Sve se može i maknuti pa se jakna pere u mašini na 40 stupnjeva, jednostavno, priča Valinea, te dodaje da sama na putovanjima isprobava funkcije - jastuk, torbicu i ostale dodatke. Klijenti će sami moći izabrati nekoliko varijanti, prema osobnim potrebama, kaže Valinea i napominje da je "Ultijack" namijenjen ljudima koji su cijelo vrijeme u pokretu. Baš je dobro da ti jakna može napuniti mobitel! Proizvodnju upravo dogovara, a prva prodaja krenut će putem interneta. Tim "Ultijack" nedavno je ojačan za grafičkog dizajnera, a na pitanje što su dužni poslovnim anđelima, Valinea Vinger kaže jednostavno: "Dužna sam uspjeti!" Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.