Hrvatski radio

Radio Rijeka

Odaziv darivatelja krvi sve bolji i bolji!

21.01.2022.

11:50

Autor: Tatjana Sandalj

Poziv na darivanje krvi

Poziv na darivanje krvi

Foto: Rybalchenko Nadezhda / SHUTTERSTOCK

Nakon trodnevnog apela darivateljima krvi u riječkom KBC-u su se zalihe krvi prilično popravile, doznali smo od predstojnice Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu Sanje Balen.

Akcije darivanja krvi se nastavljaju. Danas od 15 do 18 sati Gradsko društvo crvenog križa Rijeka, Nogometni klub Rijeka i Klub navijača Armada pozivaju darivatelje na stadion Kantrida. Svi darivatelji dobit će ulaznicu za utakmicu Rijeka-Lokomotiva koja će se odigrati 5. veljače, majicu Armade, kao i mali znak pažnje Društva darivatelja.


Stanje svih krvnih grupa sada je zadovoljavajuće, rekla je Balen. Poslušajte izjavu:

izjava Sanje Balen

Darovati krv možete i sutra u prostorijama uprave Luke Rijeka na rivi od 9 do 12 sati, a za darivatelje koji dođu prvi put pripremljeni su posebni pokloni. 


Da je odaziv na darivanje krvi dobar, potvrdio je i predsjednik Savjeta darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Ivo Vidotto. Poslušajte:

odaziv je dobar, ali uvijek može bolje

Poslušajte ako Vas zanima i razgovor s tajnikom Kluba navijača Armade Mateom Dejakom, o dobrovoljnim akcijama darivanja krvi po kojima je Armada, u među ostalom, poznata:

razgovor s tajnikom Armade

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.