Hrvatski radio

Radio Rijeka

Odgađaju se korizmena dekanatska hodočašća vjernika

16.03.2020.

13:31

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Foto: - / -

Zbog pandemije se odgađaju vjerska okupljanja koja broje više od 100 vjernika do daljnjega te se odgađaju i korizmena dekanatska hodočašća vjernika Riječke nadbiskupije Čudotvornom raspelu u katedralu sv. Vida.

Imajući u vidu da je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju virusa CoVid-19, a u skladu i s najnovijim odlukama Vlade Republike Hrvatske, preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, odredbama Ordinarijata Riječke nadbiskupije i Stožera za civilnu zaštitu PGŽ da se kroz određeni vremenski izbjegavaju svi skupovi koji bi mogli brojiti do stotinu sudionika, u smislu odgovornog ponašanja i uvažavanja preporuka nadležnih institucija i prevencije širenja korona virusa planirani Riječki planinarski križni put koji se trebao održati 28. ožujka se odgađa. 

Tako se odgađa hodočašće vjernika trsatskog i crikveničkog dekanata koje je najavljeno za 22. ožujka, kao i hodočašće vjernika bakarskog i delničkog dekanata koje je na rasporedu 29. ožujka.

Odgađa se i 16. riječki planinarski križni put.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.