Hrvatski radio

Radio Rijeka

Odličan odaziv na noćnju šetnju Golubinjakom pod svjetlom baklji

09.10.2016.

11:52

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izletištem Golubinjak na području Lokava sinoć su posjetioci šetali - s bakljama. Noćna šetnja dva i pol kilometra dugačkom stazom dio je Noći spilja, jednoga od događanja kojom već godinama završava ljetna turistička sezona u Gorskome kotaru.

Noć spilja tradicionalno je događanje kojim Općina Lokve već četvrtu godinu zaredom početkom jeseni za posjetioce organizira večernji obilazak dijela svojih speleoloških objekata i drugih prirodnih znamenitosti. Broj posjetilaca koji su stazom u Golubinjaku obišli i lokalitete atraktivnih naziva poput Golubinje i Medvjeđe spilje, bio je najveći dosad, zadovoljno kaže načelnik Lokava Toni Štimac.

Više od tri stotine izletnika razgledalo je na svjetlu baklji i gorostasnu goransku jelu nazvanu Kraljicom šume, a njihov broj potiče optimizam lokalne vlasti i turističkih djelatnika. "Mislim da će ova manifestacija ostvarivati još bolje rezultate. I ovaj je broj ljudi za nas veliki izazov, no uspijevamo se nositi s time i to nam je svojevrsna škola za naredne godine", kaže Štimac.

Za kraj sinoćnje šetnje posjetioci su obišli i najveći speleološki objekt u Gorskome kotaru - spilju Lokvarku. I vrijeme je, kako je Noć spilja na neki način završetak intenzivnijega dijela turističke godine, da se polako počnu zbrajati rezultati. Noćenja je bilo 30 posto više, što kazuje da područje Lokava prestaje biti samo izletničko odredište.

I spilja Lokvarka i park-šuma Golubinjak bilježe povećanje broja posjeta za 20 posto u prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na prošlu. "Uspjeli smo, uz minimalna ulaganja, dobro reklamirati te lokalitete i učiniti ih privlačnijim i zanimljivijim gostima" ističe Toni Štimac. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.