Hrvatski radio

Radio Rijeka

Odličan odaziv Riječana na dobrovoljno darivanje krvi

03.03.2017.

12:34

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zahvaljujući aktivnostima Savjeta Dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, Riječani su podigli broj darivanja, pa smo dosegli prosjek od šest doza po glavi stanovnika. Istaknuto je to u najavi još jedne akcije darivanja krvi.

Dobrovoljno darivanje krvi u Domu Crvenog križa na Pećinama, u ponedjeljak 6. ožujka, od 13 do 18 sati.

Prvog ponedjeljka u mjesecu Savjet Dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka organizira darivanje krvi u suradnji s udrugama i drugim institucijama u gradu. Prošloga mjeseca krv je darivalo 70 dobro raspoloženih karnevalista, a u ponedjeljak 6. ožujka krv će, neki i prvi put, darivati članovi Udruge Riječko srce.

Najavljujući novu akciju, predsjednik Savjeta darivatelja Ivo Vidotto objavio je prvi put i podatak da su, upravo zahvaljujući pojačanim aktivnostima Savjeta, Riječani povećali broj darivanja krvi. Dosegli smo prosjek od šest doza po glavi stanovnika!

Za članove Udruge Riječko srce je darivanje krvi jedna u nizu akcija u okviru projekta "Sve za našu djecu" tijekom koje prikupljaju sredstva za uređenje čekaonice i igraonice Odjela za onkologiju i hematologiju Klinike za pedijatriju riječkog KBC-a.

U nizu tromjesečnih aktivnosti slijede rukometni turnir i humanitarni koncert, a odnedavno je aktivan i broj telefona 060 9009 - svakim pozivom donirate pet kuna (plus PDV) za Dječju bolnicu Kantrida.

Članovima Humanitarne udruge Riječko srce, u ponedjeljak će se pridružiti i dvadesetak zaposlenika Komunalnog društva Čistoća. A zašto biste i vi trebali donirati, krv ili novce, poslušajte što kažu Vidotto i tajnica Udruge Riječko srce Alison Škulić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.