Hrvatski radio

Radio Rijeka

Odlična turistička sezona: crikvenička rivijera već u rujnu obara rekorde

07.10.2015.

10:55

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnji rujan na crikveničkoj rivijeri ostat će zapamćen po rekordu. Naime, već je tijekom ovoga mjeseca ostvareno 1,5-milijunto noćenje, što je najbolji turistički rezultat u posljednjih dvadesetak godina.

Rivijera Crikvenica od 1. siječnja do 30. rujna ove godine ostvarila je 1.533.358 noćenja, što je čak 11,36 posto više nego u istome razdoblju lani. Također, svako od četiriju turističkih mjesta rivijere bilježi porast pa je tako u Crikvenici ostvareno 13,08, u Dramlju 15,98, Jadranovu 3,21 te u Selcu 7,98 posto više noćenja nego u prvih devet mjeseci 2014. godine.

Na rivijeri su najviše boravili Nijemci, zatim Hrvati, Slovenci, Mađari, Česi, Austrijanci, Slovaci, Poljaci, Talijani te gosti iz Bosne i Hercegovine. Broj turista svakoga je mjeseca, u odnosu na prošlu godinu, porastao, a najveći rast dogodio se u predsezoni, točnije u svibnju u kojem je broj noćenja veći za gotovo 24 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.