Hrvatski radio

Radio Rijeka

Odličnim rezultatima kvarnerskoga turizma doprinijeli su i kruzeri

11.10.2016.

15:57

Autor: Eduard Kišić, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odličnim turističkim rezultatima na Kvarneru u devet mjeseci doprinijeli su i kruzeri, kojih je bilo više nego proteklih godina, a najave za sljedeću turističku godinu govore da će ih u riječkoj luci biti još više.

Kruzerom Saga Sapphire, koji je jučer bio na Brajdici u okviru 32 dana dugoga kružnog putovanja od engleskoga Southamptona do Mediterana i natrag, stiglo je oko tisuću Britanaca. Mnogi od njih, kao i putnici s Thomson Celebrationa, koji je jučer bio na istome vezu, posljednji put u Rijeci, otišli su na izlete po Kvarneru i Istri što ih, po preporuci kompanije, organiziraju turistički djelatnici.

Jučerašnji turisti išli su u Opatiju, Mošćenice, Hum, Poreč, Rovinj, Krk... Bilo je u proteklim dolascima kruzera i izleta u Zagreb, na Plitvice..., govori Dino Matešić iz Turističke zajednice Grada Rijeke. Reakcije gostiju su odlične, kaže, doživljavaju Rijeku na potpuno drugačiji način od našega.

Do kraja ove godine u Rijeku stižu još dva kruzera: 20. studenoga prvi put u Rijeku dolazi Pacific Princess, a ovogodišnje dolaske zaključit će 6. prosinca Minerva, koja je nedavno već bila u Rijeci. Cilj je u TZ Rijeke jedan kruzer u luci privezati i tijekom Riječkoga karnevala. Novu sezonu kruzera, u kojoj se očekuje 18 dolazaka, otvorit će upravo Saga Sapphire 4. travnja 2017. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.