Hrvatski radio

Radio Rijeka

Održan komemoracijski skup povodom smrti Petra Ćuće Grabovca

06.10.2015.

18:24

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka se oprostila od legendarnog fotoreportera Novog lista, kroničara novije riječke povijesti, Petra Grabovca - Ćuće. Četiri je desetljeća Ćućo fotografskim aparatom bilježio rijeku zbivanja u našem gradu i okolici, a za svoj rad dobio je brojne nagrade.

"Bila mi je čast poznavati ga i surađivati s njim. Bio je naš najbolji novinar i fotoreporter svih vremena", rekao je Ćućin prijatelj Branko Mijić. Riječi hvale na komemoracijskom skupu u Gradskoj vijećnici imao je i njegov učenik i kolega fotoreporter Silvano Ježina. "Mi fotoreporteri moramo hvatati trenutak, a on je u tome bio vrhunski. Odgojio nas je ne samo u poslu, nego i u životu", istaknuo je Ježina. 

Na komemoracijskom skupu govor za Petra Ćuću Grabovca održali su i gradonačelnik Vojko Obersnel, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, glavni urednik Novog lista Nenad Hlača te osobni prijatelj Miroslav Ćiro Blažević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.