Hrvatski radio

Radio Rijeka

Održana Arca Adriatica, 12. smotra i regata tradicijskih barki

12.07.2021.

11:31

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: TZ Kvarnera

Foto: TZ Kvarnera

Foto: - / -

Tijekom vikenda iza nas održala se 12. smotra i regata tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi. U ovom prazniku pomorske baštine, čiji odjeci sežu mnogo dalje od same Mošćeničke Drage, uživali su svi ljubitelji pomorske tradicije.

Zaštita, promocija i turistička valorizacija jadranske pomorske baštine u fokusu su EU projekta „Arca Adriatica“ (iz programa Interreg Italija – Hrvatska) u sklopu kojeg se održala dražanska manifestacija.

Arca Adriatica obuhvaća 10 partnera, i to 5 na hrvatskoj strani, od kojih je PGŽ vodeći partner, te 5 na talijanskoj strani, koji svi u zajedničkim aktivnostima promoviraju kulturno-turističku destinaciju kroz implementaciju pomorske baštine u ponudu kulturnog turizma.

U trodnevnom programu u Mošćeničkoj Dragi uživalo se u tradicijskom jedrenju, upoznavanju starih zanata i vještina, učenju o maritimnoj baštini, u okusima i mirisima gastronomske ponude u 12 lokalnih restorana i barova, zvukovima glazbenog dijela programa, panoramskim vožnjama barkama i sajmu eko-etno proizvoda.

Veliku pažnju privukao je obnovljen, gostujući brod Lošinjski loger Nerezinac, kao interpretacijski centar pomorske baštine otoka Lošinja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.