Hrvatski radio

Radio Rijeka

Odvjetnik Matka Škalamere: Istraga ide dalje, vjerujemo u pozitivan ishod

29.08.2019.

12:07

Autor: Radio Rijeka

Matko Škalamera izlazi iz istražnog zatvora (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Matko Škalamera izlazi iz istražnog zatvora (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Iako je Matko Škalamera, osumnjičen za napad motiviran nacionalnom mržnjom na Dobrivoja Arsića u Viškovu, jučer pušten iz pritvora, istraga se nastavlja, potvrdio nam je Škalamerin odvjetnik Arsen Stipinović.

"Istraga je i dalje u tijeku. Koje će to biti dokazne radnje koje će Državno odvjetništvo izvoditi, mi to zasad ne znamo. Postoji određena snimka i ta snimka ide u prilog našem klijentu. Kada se istraga dovrši, državni odvjetnik će odlučiti postoje li elementi za daljnji kazneni progon, odnosno hoće li dignuti optužnicu ili će odustati od kaznenog progona. Državno odvjetništvo će sigurno analizirati sve dokaze pa i tu snimku te donijeti adekvatnu odluku. Mi smo uvjereni da će nakon završetka istrage doći do obustave kaznenog postupka", rekao je za Radio Rijeku odvjetnik Arsen Stipinović.

Podsjetimo, članovi Armade i brojni građani okupili su se sinoć na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske u Rijeci odakle su krenuli na prosvjednu šetnju do istražnog zatvora, gdje se okupilo nekoliko tisuća prosvjednika koji su pjevali domoljubne pjesme i izvikivali ime Matka Škalamere. Poslušajte izjavu:

Arsen Stipinović: Istraga je u tijeku, pripremila Nina Deranja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.