Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Oklupimo Škurinje": besplatna radionica izrade i uređenja klupica

19.02.2019.

12:20

Autor: Saša Vuksan

Jedna od radionica u sklopu Susjedstva Škurinje (Foto: Rijeka 2020)

Jedna od radionica u sklopu Susjedstva Škurinje (Foto: Rijeka 2020)

Foto: - / -

"Oklupimo Škurinje" naziv je besplatne radionice izrade i uređenja jednostavnih klupica koja je danas najavljena za subotu, 23. veljače, ispod Mjesnog odbora Škurinje. Dio je to programa "Actors of urban change" u kojemu sudjeluju stručnjaci različitih profila iz petnaestak europskih gradova.

Oni će u petak na Botelu Marina raspravljati o tome što će Rijeka 2020 ostaviti u naslijeđe. "Cilj ovog programa je spojiti ljude, stanare s vlastima i poslovnim sektorom kako bi svoj grad učinili boljim mjestom za život. Projekt je pravi primjer onog što radimo. Kroz suradnju lokalnog stanovništva, Rijeke 2020 i javne knjižnice obogatiti kulturni život Škurinja tako da napravimo nešto što ostaje iz nas", rekao je predstavnik Sebastian Šleter.

Radionica izrade i uređenja jednostavnih klupica prikladnih za uređivanje i zauzimanje prostora ispred zgrade, portuna, balkona, na autima zatrpanim pločnicima i slično. Klupica je u ovom kontekstu više od mjesta za odmor, od tuda i igra riječi s "oklupljivanjem" – ona određuje što se nalazi oko nje, kako koristimo prostor, što radimo – je li to čitanje knjiga, časopisa, stripa, prostor druženja i razgovor. Klupice će biti korištene na platou u susjednom parku pri različitim programima narednih mjeseci, a pribavljeni alati za radionicu smatraju se zametkom svojevrsne buduće zbirke alata dostupne svim građanima.

Radionicu vodi Kreativni atelier Artmašina i kreativke Jadranka Lacković, Marija Kajapi i Nika Rukavina, a njima će se pridružiti i sudionici programa "Actors of Urban Change" koji od 21. do 24. veljače borave u Rijeci. Riječ je o više od 40 stručnjaka različitih profila iz petnaestak europskih gradova. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.