Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oko 1700 pasa na izložbi na Zametu, očekuju se i rijetke pasmine

25.02.2017.

12:40

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon iznimno posjećenih izložbi pasa održanih u protekle tri godine, Sportski kinološki klub Rijeka organizira ovoga vikenda Međunarodnu izložbu pasa CACIB u dvorani na Zametu. Očekuju se i neke vrlo rijetke pasmine, a izložba ima i humanitarni karakter.

Zbog održavanja izložbe u Centru Zamet, mijenja se i režim prometa u okolici dvorane. Među ostalim, Ulica Bože Vidasa dijelom postaje jednosmjerna. Shemu izmjena prometnoga režima možete pronaći u prilogu.

U dva dana bit će izloženo oko 1700 pasa u 120 pasmina. Program je počeo u subotu u 10 sati, a u isto vrijeme počet će i u nedjelju, ocjenjivanjem pasa po boksovima. Revijalni, građanstvu najzanimljiviji dio, na rasporedu je od 15 sati. U zametsku dvoranu dolaze i neke vrlo rijetke vrste pasa, najavljuju organizatori. 

Ulaz se naplaćuje simboličnih 10 kuna, dok djeca na izložbu mogu doći besplatno. Izložba pasa ima i humanitarni karakter: sav prikupljeni novac bit će doniran udruzi Veliko srce malom srcu, za djecu s urođenim srčanim greškama. Moto je, naglašava dopredsjednica Sportskoga kinološkog kluba Rijeka Mrijana Krstić Arbanas, "veliko pseće srce za malo dječje srce".

Uoči izložbe s dopredsjednicom i predsjednikom Kluba Igorom Dokozom razgovarala je Olivera Vinković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.