Hrvatski radio

Radio Rijeka

Okusi iz cijeloga svijeta na riječkome festivalu ulične hrane

03.09.2016.

13:48

Autor: Antonia Lozo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još danas imate priliku nešto fino prezalogajiti u središtu Rijeke na Food Festivalu - festivalu ulične hrane, koji je nakon Varaždina, Zadra i Zagreba stigao i u naš grad. Tim povodom u emisiji Kaf'e ugostili smo organizatoricu Lanu Klingor Mihić i hrvatskog masterchefa Andreja Barbierija.

Za ovaj festival ulične hrane u Rijeci Andrej Barbieri pripremio je poseban brudet od hobotnice i tataki tuna sendvič u umaku od hrena s klicama i rotkvicama. Neizostavan dio Food Festivala bit će i jela koja priprema masterchefica Iva Pehar te idejni vođa grupe Cubismo Ricardo Luque, koji će se predstaviti svojim venecuelanskim arepa sendvičima.

"Ideja je bila dovesti tu tradiciju ulične hrane u sve veće Hrvatske gradove, a sve po uzoru na najveći street food festival koji se održava u San Franciscu. Posjetitelji će imati prilike uživati u egzotičnoj azijskoj kuhinji, ali i u tradicionalnoj jer na meniju su i krčke šurlice, a sve to za samo 30 kuna" kaže organizatorica Lana Klingor Mihić, dodajući kako je posebno sretna što je Andrej pristao bit gost festivala.

"Živio sam u Italiji, Grčkoj, Španjolskoj te nešto i u Egiptu. Kulturu druge zemlje najbolje upoznate po uličnoj hrani. Ona je bit svakog društva", govori Andrej Barbieri. Za sebe kaže da je uistinu sretan čovjek jer radi posao koji voli, a najsretniji je kada vidi pozitivnu reakciju ljudi koji jedu njegova jela. Kuhanjem se počeo baviti zahvaljujući svojem bratu Veljku Barbieriju, koji je, kako kaže, "uvijek okupljao obitelj i prijatelje oko stola". Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.