Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oldtimer auto-moto relly ove subote od Rijeke do Permana

27.08.2021.

11:31

Autor: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Oldtimer klub Rijeka / Facebook

Foto: Oldtimer klub Rijeka / Facebook

Foto: - / -

Jubilarni 25. međunarodni auto-moto relly Oldtimer kluba Rijeka održat će se u subotu 28. kolovoza. Susret će početi u 8 sati okupljanjem vozila na Trgu 111. brigade HV-a u Rijeci, a završiti u poslijepodnevnim satima u Permanima.

Vozači i vlasnici starih vozila željni su druženja i jedva se čekaju pokazati ljubiteljima oldtimera, rekao je Marino Radan, predsjednik Oldtimer kluba Rijeka koji ove godine obilježava 25. obljetnicu. Prošle godine zbog pandemije nije bilo susreta, a ove su godine oni uobičajeni reliji, koji se po tradiciji održavaju početkom svibnja i sredinom lipnja, uoči dana oslobođenja Rijeke i blagdana sv. Vida, spojeni u jedan, zajednički za motore i automobile, tumači Radan.

Susret će početi okupljanjem sudionika na Trgu 111. brigade HV-a u Rijeci već u osam sati, start je najavljen u 10:30, a prvo odmorište je vrlo blizu, na Brajdi u Palači šećera. Sudionici koji dolaze iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja obići će novouređeni Muzej grada Rijeke u kojem je dio postava posvećen automobilizmu.

Rally se nastavlja glavnom ulicom prema Preluku, gdje je novo odmorište u Hotelu Hilton Costabella, a nakon posjeta hotelu put vodi do Opatije, gdje je najavljena promenadna vožnja prije uspona prema Matuljima do salona Moto Matušić. Natjecateljske vožnje i ispit spretnosti održat će se na parkiralištu tvrtke "Petar Pan" u Malom Brgudu, a završno druženje i podjela nagrada u restoranu "Stara pošta" u Permanima.

Očekuje se 30-tak automobila i 40-ak motocikala, svi iz prošlog stoljeća, najavio je Marino Radan. Poslušajte razgovor:

Radan o jubilarnom reliju, pripremila Neva Funčić

Foto: Oldtimer klub Rijeka / Facebook

Foto: Oldtimer klub Rijeka / Facebook

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.