Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oldtimeri iz Opatije prema Platku plijenili pažnju i na riječkoj Rivi

23.06.2018.

11:20

Autor: Boris Kanazir

Foto: Boris Kanazir / HRT - Radio Rijeka

Foto: Boris Kanazir / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Kvarnerom i Gorskim kotarom, od Opatije preko Rijeke i Fužina do Platka, danas voze oldtimeri. Deveti "Liburnia Classic Oldtimer Rally" okupio je četrdesetak limenih ljepotana iz Hrvatske i inozemstva. Tijekom prolaska Rijekom neke od njih "uhvatili" smo objektivom.

Među četrdesetak automobila koji sudjeluju u ovom reliju najstariji su proizvedeni dalekih tridsetih godina 20. stoljeća. Sudionici su, osim iz Hrvatske, iz Njemačke, Slovenije i Švicarske.

Ljubitelji starih automobila okupili su se sa svojim ljubimcima jutros ispred opatijske sportske dvorane "Marino Cvetković". U 10 sati krenuli su prema Rijeci, gdje su se okrijepili i obišli Trsatsku gradinu. Od 12:30 na putu su prema Fužinama, a na Platku se očekuju oko 14:30, gdje se održavaju ispiti spretnosti i točnosti.

Podjela nagrada uz ručak i glazbu bit će od 16:30 u planinarskom domu "Sušak" na Platku. Neke od starih limenih ljepotana "uhvatili" smo fotoaparatom u prolasku riječkom Rivom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.