Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oldtimeri, izložba životinja i ivanjske kresnice uz Dan grada Delnica

24.06.2017.

13:46

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Misnim slavljima i prigodnim zabavnim te drugim manifestacijama u Delnicama se danas obilježava blagdan gradskog i župnog zaštitnika Svetog Ivana Kristitelja. Na središnjem delničkom trgu od jutros se osjećala blagdanska živost, a zanimljivo će biti i popodne i navečer.

Najdugovječniji po sudjelovanju na gradskim blagdanskim proslavama, članovi delničke udruge Pajdaš, i ove su godine najranije krenuli sa svojim aktivnostima te za posjetioce otvorili tradicionalnu izložbu malih životinja. Tek sat vremena potom iz središta Delnica je startao 23. goranski reli starih automobila i motocikala.

Sudjelovalo je stotinjak vozača i dvadeset, trideset suvozača, koji su još jednom na kotačima povezali gorje i more. Predsjednik delničkoga oldtimer kluba Marijan Žagar objasnio je da se vozilo preko Gornjeg Jelenja do Hreljina i Bibira. "Tamo nas dočekuju članovi Vespa kluba iz Novog Vinodolskog, uz pratnju koja će nas uvesti u središnju gradsku jezgru i na glavni novljanski trg."

A na glavnom trgu u Delnicama za poslijepodnevnu i večernju živost pobrinut će se organizatori blagdanske biciklijade te voditelji dječje edukativne radionice pletenja ivanjskih vijenaca od cvijeća. I ove je godine pred najstarijom kućom u Delnicama predviđeno uprizorenje tradicijskoga običaja ivanjskih kresnica. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.