Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oleg Butković: HDZ neće koalirati s SDP-om

08.08.2016.

19:31

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice i tehnički ministar pomorstva prometa i infrastrukture Oleg Butković na poslijepodnevnoj konferenciji za novinare u Rijeci rekao je kako velike koalicije sa SDP-om neće biti.

Dio je to odgovora na danas održanu konferenciju  SDP-ovih "prvaka u 8. izbornoj jedinici", kako je nazvao Željka Jovanovića i Peđu Grbina te dodao da je SDP sve nervozniji zbog rasta ugleda i rejtinga HDZ-a.

"Danas smo vidjeli da Jovanović i Grbin kažu 'ne' velikoj koaliciji, a njihov koalicijski partner gospodin Beljak, predsjednik HSS-a, kaže 'sve je moguće', pa bi bilo najbolje da se oni među sobom dogovore koji je njihov stav oko velike koalicije", rekao je Butković i dodao:

"Naš stav je jasan - velika koalicija ne dolazi u obzir. HDZ će sa svojim programom i ljudima koji su se dokazali biti pobjednik ovih izbora i formirat će novu hrvatsku Vladu zajedno s partnerima". Poslušajte izjavu Olega Butkovića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.