Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oleg Butković, novi stari predsjednik HDZ-a PGŽ: Dolazak u Sabor je posao!

15.05.2016.

14:33

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci je održana izborna skupština Županijske organizacije HDZ-a. Jedini kandidat bio je dosadašnji predsjednik Oleg Butković, koji je pohvalio članove na sve boljem uspjehu stranke u Primorsko-goranskoj županiji.

Pozvao ih je da ustraju jer je to u interesu građana ove županije i Rijeke, u kojima se ne realiziraju nikakvi novi projekti. Rekao je da će imati puno posla, ali da se nikad nije bojao izazova te da vjeruje u Vladu u kojoj je ministar, kao i to da će se realizirati svi projekti važni za ovu regiju, ali i za cijelu Hrvatsku. 

"Nema alternative! Teško je, ali može biti i gore! To uvijek morate imati na umu", poručio je delegatima izborne skupštine, dodavši da čak i kad posumnjaju, čak i kad se s nečim ne slažu ili su razočarani, moraju misliti na to da nema gore vlade od one Zorana Milanovića, vlade koju su pobijedili na izborima.

Butković: "Dolazak u Sabor je posao i obveza!"

U Saboru već tri tjedna nema kvoruma, ali su očekivanja da će ga do kraja idućeg tjedna imati. Ministar Oleg Butković je prije županijske izborne skupštine HDZ-a u Rijeci poručio kako su ga u Saboru donedavno uvjeravali da su željni novih zakona. Sada je samo iz njegovog ministarstva desetak zakona krenulo u proceduru, a nema ih tko izglasati. "Riječ je o neozbiljnosti", poručio je Butković.

Poslušajte izjave Olega Butkovića nakon ponovnog izbora za predsjednika županijske organizacije HDZ-a te o tome kako je dolazak u Sabor zastupnicima posao i obaveza:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.