Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oliver Dragojević posjetio Arctic Sunrise

14.04.2013.

14:28

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Arctic Sunrise je do sada posjetilo više od 1100 građana, među njima i hrvatski glazbeni umjetnik, mornar i ribar Oliver Dragojević. U znak potpore Greenpeacevoj kampanji za održivo ribarstvo Oliver je potpisao brod od papira i na njemu ostavio osobnu poruku: "More je zakon".

Moramo nešto učiniti jer inače za dvadeset godina neće više biti ribe. Zato je ova kampanja važna, izjavio je Dragojević.

Kampanja potpore održivom ribarstvu ide dalje. Građani nas mogu posjetiti na brodu danas do 19 sati i sutra u ponedjeljak od 16 do 19 sati, poziva Zoran Tomić, predstavnik Greenpeacea u Hrvatskoj.

Na Greenpeaceovom brodu Arctic Sunrise u ponedjeljak se održava okrugli stol o ulozi zona bez ribolova u postizanju održivog ribarstva. Na skupu će sudjelovati pomoćnik ministra poljoprivrede Miro Kučić, pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep, saborski zastupnik Petar Baranović, ravnatelji hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode na moru te predstavnici ribara i udruga Sunce i Eko Kvarner.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.